Baumit GlemaBrilliant külső-belső glett |20kg|

Sima, fehér simítóanyag, amely a legvékonyabb rétegvastagságig („nullára”) lehúzható. Bel- és kültérben alkalmazható. Feszültségmentes, vízfelvételt gátló, krémes állagának köszönhetően jól feldolgozható kézzel és géppel egyaránt. A gipszes glettekkel összehasonlítva lényegesen jobb a víz- és nedvességállósága (ezért korábban festhető). Nagyon sima, fehér felületek előállításához. Beton, mész/cement valamint ásványi alapfelületek befejező rétege.

Anyagszükséglet: ~ 0,8 kg/m2 /1 mm

Leírás

A termék:

Gyárilag előkevert, ásványi kötőanyagú, fehér színű simítóanyag sima fal- és mennyezet felület előállítására, betonon és mész-/cement vakolatokon bel- és kültéri felhasználásra.

Összetétel:

Fehércement, fehér kitöltőanyag és tapadást javító adalékszerek.

Alkalmazás:

Sima, fehér simítóanyag, amely a legvékonyabb rétegvastagságig („nullára”) lehúzható. Bel- és kültérben alkalmazható. Feszültségmentes, vízfelvételt gátló, krémes állagának köszönhetően jól feldolgozható kézzel és géppel egyaránt. A gipszes glettekkel összehasonlítva lényegesen jobb a víz- és nedvességállósága (ezért korábban festhető). Nagyon sima, fehér felületek előállításához. Beton, mész/cement valamint ásványi alapfelületek befejező rétege. Magas alkalitásának köszönhetően megelőzi a penészgombák elszaporodását (nedves helyiségekben szintén alkalmazható, az ÖNORM B 3346 szerint W4-es terhelési osztályig). Nem alkalmazható gipszes vakolatokon és gipszkarton lapokon! Beltérben és kültérben való felhasználásra, tapétázható, festhető és csempézhető.

Alapfelület előkészítése:

Erősen vagy egyenetlenül nedvszívó alapfelületek esetén az alapfelületet Baumit Nedvszíváskiegyenlítővel (1:2 ill. 1:3 arányban tiszta vízzel hígítva, az alapfelület nedvszívóképességétől függően) ajánlott. A repedések elkerülése érdekében (pl. 6 méternél nagyobb fix elemes rendszerek vagy betonelemek) üvegszövet (öntapadó üvegszövet csíkok, fugafedő csíkok stb.) alkalmazása javasolt.

Teherbíró alapfelületek:

 

Nem teherbíró alapfelületek:

Különleges esetekben javasolt mintafelület készítése (próbasimítás) a simított rendszerfelépítés alkalmasságának vizsgálatára.

Feldolgozás:

Kézi feldolgozás:
A Baumit Glema Brilliant-ot tiszta vízbe szórjuk és járatos keverőgéppel (Quirl) keverjük, míg egy csomómentes, krémes masszát kapunk, kb. 5 perc pihentetés után még egyszer átkeverjük.
Feldolgozhatósági idő: kb. 2-3 óra ill. kb. 16 óra légmentes lezárt vödörben vagy gépben/tömlőben.
A már kötésnek indult anyagot semmilyen esetben sem szabad visszahígítani. Ne keverjünk hozzá más terméket (pl. fagyásgátló, kötésgyorsító)!

 

Gépi feldolgozás:
A Baumit GlemaBrilliant feldolgozható Airless-szórógéppel, valamint járatos keverőpumpával az alapfelületre felszórható. További információkért forduljon szakembereinkhez. A gép és a tömlő tisztítása nem szükséges ha az állási idő kisebb, mint 16 óra. Csupán a szárazanyag tartályt töltsük fel és fedjük le. A szórófejet vízzel teli vödörben védjük a kiszáradástól. Csak két- vagy többnapos szünet (pl. hétvége) esetén szükséges tisztítani.

 

Glettelés:
A Baumit GlemaBrilliant-ot kb. 2-3 mm-ben felhordjuk majd felületsimítóval vagy rozsdamentes glettvassal lehúzzuk. Tudnivaló: könnyebb lehúzás lehetséges, miután az anyag felülete enyhén
megszáradt. Az első réteg kikeményedése után (időjárástól/alapfelülettől függően kb. 2-5
óra) a Baumit GlemaBrilliant-ot második rétegként még egyszer vékonyan hordjuk fel és víz hozzáadása nélkül gletteljük (a 3 mm max. összvastagságot ne lépjük túl).

 

Utókezelés:
Szükség szerint a Baumit GlemaBrilliant-ot száradás/kikeményedés után (kb. 24 óra) csiszolhatjuk. 2-3 napos várakozási idő után festhető. Csempézés előtt a min. 10 nap várakozási időt tartsuk be. Csempézés esetén a második réteg Baumit GlemaBrilliant leeshet.

Felület minősége:
A Baumit GlemaBrilliant optimális feldolgozás esetén sima, hófehér, kiváló minőségő felületet ad. Különösen sima felület eléréséhez finom felületi csiszolás lehetséges.

Befejezőréteg: Felületi csiszolás esetén a festés megkezdése előtt Baumit Mélyalapozót (1:1
arányú hígításban) használjunk.

Beltérben:
Baumit Klíma Festék

Kültérben:
Előkészítés Baumit Mélyalapozóval (1:1 arányban vízzel hígítva) Baumit Granopor-, Szilikát-, Szilikon- vagy Nanopor Festékek valamint Baumit ArtLine Festékek A festékek feldolgozási tudnivalóit lásd a termékek műszaki adatlapjában!

Általános tudnivalók:

A felület, az anyag és a levegő hőmérséklete a feldolgozás és a kötés ideje alatt +5 °C-nál magasabb legyen. Ez idő alatt védjük a közvetlen napsütéstől, esőtől, erős széltől vagy huzattól (pl. állványvédő hálóval). A megadott időtartamok 20°C feletti hőmérsékletre és 65% feletti relatív páratartalom esetére vonatkoznak. A magas hőmérséklet, ill. alacsony páratartalom gyorsítja, az alacsony hőmérséklet ill. magas páratartalom lassítja a száradást és kikeményedést.