Erőteljes színek kellemesen

A 2018-as év lakberendezési szempontból sok izgalmas újdonságot tartogat számunkra. Két erőteljes színt, a kéket és a vöröset is új oldaláról ismerhetjük meg.

Köztudott, hogy a színek befolyásolhatják a hangulatunkat és az érzelmeinket is. Energetizálnak vagy megnyugtatnak, ellazítanak vagy stimulálnak. Egy új kutatás szerint – ellentétben azzal, amit eddig hittünk – a kék fény aktivizálhat is minket, a vörös pedig megnyugtathat, persze nem mindegy milyen árnyalatokról beszélünk.

Egy erőteljes vörös sosem lesz nyugtató hatású, de a vörösnek egy tört árnyalata, amely már rózsaszínbe hajlik, lehet kellemesen stresszoldó. Ugyanez igaz a kék árnyalatokra is. Egy vibráló élénk kiránykék nem éppen a kellemes ellazuláshoz ajánlott színárnyalat, inkább lüktető, inspiráló hatású.

Ez a design trend a vörös és a kék árnyalatait használja különféle anyagokon és felületeken, hogy energiahatékony környezetet teremthessen általuk. A falak, a padlók, a bútorok és a különböző kiegészítők mind egyetlen színárnyalat különböző tónusain keresztül kelnek életre és ezáltal érik el a várt hatást városi lakókörnyezetben.

 

Forrás: blog.polifarbe.hu