Így válasszunk festőmestert!

Saját szakmámat ajánlom figyelmükbe ezúttal. Sokan kérdezik tőlem, hogyan lehet igazán jó szobafestő mestert találni, hogyan lehet kiszűrni azt, akivel később rosszul járunk. Íme a jó mester ismérvei!

1. Megfelelő kommunikációs készség:  érdemes néhány percet beszélgetni vele, abból sok minden kiderül.

2. Csak pontos felmérés után készítsen árajánlatot, költségkalkulációt!

3. Ha módunkban áll utánajárni, érdemes a referencia munkáit megnézni, érdeklődni a korábban elvégzett feladatokról.

4. Ha az első három pont után megfelelőnek tartjuk a mester munkáját, szimpatikusnak a személyiségét, de az ajánlott festési ár kicsit magas, érdemes megbeszélni, hogy hogyan lehet kurtítani az ajánlott árakon. Egy jó szakember ki tudja választani a megfelelő ár-érték határt (ez jelentheti a különböző árkategóriájú és minőségű anyagokkal való válogatást, esetleg a saját munkájának átgondolását.) Vigyázat, a túl alacsony ár minőségi veszélyekkel járhat!

5. Szerintem fontos lehet az is, hogy milyen eszközöket használ, milyen tisztán tartja az eszközeit. Egy jó szakember igényes a szerszámaira, hiszen koszos, beszáradt eszközökkel nehéz szépen dolgozni. A „munkaterület” elárulhatja, mennyire igényes a munkáira és a tisztaságra.

6. Én magam nem szívesen adnék előleget a meg nem kezdett munkára, inkább megvenném a munkakezdésre szükséges alapanyagokat, amit megjelölt a mester, ha neki nincsen elegendő pénze megvásárolni A válság persze a jó és becsületes szakembereket is sújthatja, de kevesebb konfliktus lehet ily módon.

 

Forrás: blog.polifarbe.hu Szobafestő Attila