Ezüstre glettelt dekor fal

Az dekor fal egyediségét a több rétegű antikkő glett és a különböző fémes árnyalatú effektfestékek kombinációja adja. Az ezüst-bronz-gyöngyház fényben játszó fal minden napszakban máshogyan mutat, ettő igazán egyedi az étkező.

Második réteg glett

Az antikkő glett második rétege adja meg a három dimenziós hatást. Arra törekedtem, hogy az egybefüggő glettréteg helyett a mintázatot a hézagosan alakítsam ki. Ez úgy készült, hogy néhány adag glettet csaptam fel glettvassal, majd ezeket összesimítottam. Így kisebb lyukak, hézagok is maradtak a teljesen kisimított felső rétegen.

Ezüstre színezés

Az antikkő glett porózusra szárad, ezért azt nem árt védeni a nedvesség káros hatásaitól. Erre alkalmas anyag például a kőlazúr, vagy a metáleffekt festék, amely fémes árnyalataival jól illik a szoba stílusához.

Először az ezüst színt kevertem fel, majd kis méretű lakkhengerrel vittem fel a teljes felületre. A lyukakat, repedéseket nem fedte be teljesen.

A mélyedésekbe bronz és a gyöngyház festékek felváltva kerültek. Vékony ecsetet használtam, majd nedves ronggyal töröltem át a foltokat. Ezzel hangsúlyoztam méginkább a fal rétegeit.

Miután a festék megszáradt, ilyen lett az étkező:

Forrás: blog.polifarbe.hu