Trilak Trinát Aqua univerzális alapozó

Gyorsan száradó, könnyen csiszolható fehér színű alapozó festék. Kiválóan tapad az alapfelületre és biztosítja a ráfestett fedőfesték tapadását. Nagy fedőképességű, jól csiszolható, gyorsan száradó, rugalmas bevonatot képez. Száradása nem jár kellemetlen oldószerszaggal. Közbenső alapozóként használható fém felületekre.

Fára Fémre Ecsettel Festőhengerrel SzórópisztollyalKültérre - Beltérre Vizes

Kiadósság: ~ 7 m/ liter ( 1 rétegben )

Ez a termék jelenleg nincs készleten és nem megvásárolható.

Leírás

JELLEMZŐK

Gyorsan száradó, könnyen csiszolható alapozó festék. Kiválóan tapad az alapfelületre és biztosítja a ráfestett fedőfesték tapadását. Nagy fedőképességű, jól csiszolható, gyorsan száradó, rugalmas bevonatot képez. Száradása nem jár kellemetlen oldószerszaggal. Közbenső alapozóként használható fém felületekre.

MILYEN FELÜLETEKRE A LEGJOBB?

Kül- és beltéren egyaránt alkalmas kemény- vagy puhafa, forgácslap, farostlemez alapozó festésére. Fémfelületre közbenső rétegként ajánljuk a TRINÁT korróziógátló alapozó után. Az alapozás célja új vagy felújítandó ablakkeretek, ajtók, és egyéb fából készült elemek felületének előkészítése fedőfestésre. Egyéb felületekre próbafestés után alkalmazható.

FELÜLET ELŐKÉSZÍTÉSE

Fafelületek megelőző védelmére kültéren a LAZURÁN univerzális vagy LAZURÁN oldószermentes faanyagvédőszert ajánljuk. Hígítsuk meg az alapozót úgy, hogy 3 rész alapozó 1 rész víz és első rétegként így használjuk! Ezután a felületi egyenetlenségek elsimítására az Progold Unikitt mestertapaszt javasoljuk. Fémfelületek esetén az oxidmentesítést és zsírtalanítást követően TRINÁT korróziógátló alapozó használható a megelőző védelemre. A fa- és fémfelületek fedőfestésére a TRINÁT AQUA vagy TRINÁT univerzális festék (UNITOP) termékcsalád valamennyi átvonó festéke használható. 4 óra száradás után javasolt a felület csiszolása az egyes rétegek festése között megfelelően finom (120-150-es) csiszolópapírral.

LEGFONTOSABB TULAJDONSÁGOK
  • Hígithatóság: Szükség esetén vízzel hígítható.
  • Kiadósság: 7 m2 egy rétegben, függ a felület minőségétől és a felhordás módjától.
  • Kiszerelések: 0,75l
  • Átfesthetőségi idő: 4 óra
  • Száradási idő: 4 óra Hűvös és/vagy párás időben a száradás lelassul, és hosszabb időt vehet igénybe.
  • Javasolt rétegszám: 2 réteg.

 

További információk

Kiszerelés

0,75 literes, 2,5 literes