Trilak lazurán® univerzális faanyagvédőszer

Szú- és gombaölő adalékot tartalmazó faanyagvédőszer, mely megelőző védelmet ad a fának.

Fára Ecsettel Festőhengerrel Mártással Kültérre - BeltérreOldószeres Kiváló belszívódás Gombásodás ellen Kékpenész elleni védelem Rovarok elleni védelemKorhadás elleni védelem
Kiadósság: 
Megelőzés kártevők ellen (egészséges fa esetén): 14m2/l 2-3 rétegben;
Megelőzés gombák ellen (egészséges fa esetén): 5m2/l 2-3 rétegben;
Kártevő- és gombaölő hatás (fertőzött fa esetén): 3m2/l 2-3 rétegben

Ez a termék jelenleg nincs készleten és nem megvásárolható.

Leírás

JELLEMZŐK

Szú- és gombaölő adalékot tartalmazó faanyagvédőszer, mely megelőző védelmet ad a fának.Megmunkált vagy kéreg- és háncsmentes, egészséges, légszáraz faanyagoknak (nyílászáró szerkezetek, kerti bútorok stb.) kékpenésszel, farontó gombákkal (könnyező házigomba, fenyő lemezestapló, pincegomba, házi kéreggomba, elszíneződést okozó gombák stb.) és rovarokkal szembeni megelőző védelmére szolgál. A faanyag rostjai közé mélyen beszívódik, azokon erősen megtapad. A fa felületén nem képez filmréteget, a fa erezete látható marad. A termék már lakkozott, festett fafelületen közvetlenül nem alkalmazható, csak azok teljes eltávolítása után. Nem alkalmazható játékok, méhkasok, hajtató- és üvegházak faszerkezetének, valamint élelmiszerrel és takarmánnyal közvetlenül érintkező faanyagok védőkezeléséhez.

MILYEN FELÜLETEKRE A LEGJOBB?

Megmunkált vagy kéreg- és háncsmentes, egészséges, légszáraz faanyagoknak (nyílászáró szerkezetek, kerti bútorok stb.)  A faanyag rostjai közé mélyen beszívódik, azokon erősen megtapad. A termék már lakkozott, festett fafelületen közvetlenül nem alkalmazható, csak azok teljes eltávolítása után. Nem alkalmazható játékok, méhkasok, hajtató- és üvegházak faszerkezetének, valamint élelmiszerrel és takarmánnyal közvetlenül érintkező faanyagok védőkezeléséhez.

FELÜLET ELŐKÉSZÍTÉSE

A már festett felületről a bevonatot csiszolással, festéklemaróval, vagy égetéssel tökéletesen el kell távolítani. A légszáraz, nyers, kezeletlen faanyagot a portól, szennyezősdésektől meg kell tisztítani. A fafelület megmaradt szívóképességét LAZURÁN félolajjal, vagy LAZURÁN lenolajkencével kell pórustömíteni. Az anyag átmeneti védelmet biztosít, de tartós védelem céljából a TRINÁT vagy LAZURÁN termékcsalád átvonófestékeivel kell bevonni.

LEGFONTOSABB TULAJDONSÁGOK

  • Hígithatóság: Hígítást nem igényel.
  • Kiadósság: o Megelőzés kártevők ellen (egészséges fa esetén): 14m2/l 2-3 rétegben; o Megelőzés gombák ellen (egészséges fa esetén): 5m2/l 2-3 rétegben; o Kártevő- és gombaölő hatás (fertőzött fa esetén): 3m2/l 2-3 rétegben
  • Kiszerelések: 0,75l; 2,5l; 5l; 20l
  • Átfesthetőségi idő: 24 óra
  • Száradási idő: 24 óra
  • Javasolt rétegszám: 2 réteg

 

További információk

Kiszerelés

0,75 literes, 2,5 literes, 20 literes, 5 literes